29 elokuuta 2009

Leivinuuni

Tämä on yksi jännittävä uusi juttu johon olen joutunut tottumaan maalle muuton myötä. Niin ja varsinkin nyt kylmemmillä ilmoilla. Leivinuunin lämmitys. Jännää ja kivaakin, ainakin vielä. Ja ah niin hyödyllistä. Siis konkreettista toimintaa oman asumisen ja hyvinvoinnin eteen. Mutta uutta, niin uutta, ei mitään rutiinia vielä..


PSSSSST! Parolan Asemalla on arvonta! Ja jos ette ole tutustuneet vielä asemaan muutoin, suosittelen lämpimästi :)

8 kommenttia:

 1. Se on niin kivaa! Meillä ei ole leivinuunia vaan takka ja sama uutuudenviehätys päällä. Sitä tuntee olonsa niin tärkeäksi kun hakee puita pihalta ja lisäilee niitä takkaan. =)

  VastaaPoista
 2. Oi, hienoja kuvia! Olisi ihanaa jos olisi takka tai uuni lämmittämässä.

  VastaaPoista
 3. Hyviä kuvia tulesta! Täytyy myöntää, että varsinkin kylmempinä talvipäivinä tulee usein siliteltyä ja halailtua leivinuunia ja talon muita uuneja.

  VastaaPoista
 4. Leivinuuni on ihana juttu. Mikäs sen parempaa kun tulla talvella sisälle ja voi nojailla lämpöiseen uuninmuuriin.

  Ja jouluna leivinuunissa paistettu joulukinkku! slurps, kuola valuu pelkästä ajatuksesta...

  VastaaPoista
 5. Leivinuunissa kypsyy ihana uuniohrapuuro kiireettömään aamuun. Ja se uunin lämpö, ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Puulämmitys on elämäntapa! Erittäin mainio sellainen. Mekin opeteltiin leivinuunihommat viime talvena. Ihania ruokia ja leivonnaisia, mmm! Ja vielä ihanampi pieni sähkölasku.

  VastaaPoista
 7. Meillä on kellarissa, saunan pukuhuoneessa puuhella ja leivinuuni. Leivinuunia tekis mieli opetella käyttämään, mutta vielä en ole uskaltautunut. Joulukinkku on varmaan moninkertaisesti herkullisempi leivinuunissa tehtynä... ehkä jouluna siis! :)

  VastaaPoista
 8. Leivinuunin käyttöön opettelu on ihan kannattavaa jo lämmitysteknisistäkin syistä.. Ainakin meillä vaikuttaa suoraan muihin lämmityskuluihin, kun jaksaa parin päivän välein lämmittää (silloin kun on kylmempää). Ruoanlaittomielessä yritän leivinuunin hyödyntämistä vasta opetella... ohrapuuro tekeytyi jo kerran :)!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!