22 kesäkuuta 2010

Kesäpukeutuminen


Kesäpukeutuminen tuntuu yllättävän haasteelliselta. Välillä mittarissa on vain viisitoista astetta, ilma tuntuu viileältä ja lapsenkin pukee paksumpaan haalariin. Aurinko saattaa kuitenkin paistaa ja riippuen siitä, kulkeeko varjoissa vai auringossa, lämpötila on hyvinkin erilainen. Ja vaunujen sisälämpötila saattaa olla vielä jotain aivan muuta kuin ulkolämpötila.. puhumattakaan lämpötilasta auton sisällä... Ja ei tuollaista vastasyntynyttä vielä viitsisi aivan ihopaljaanakaan pitää (on niitä itikoitakin aivan käsittämättömän paljon). No, vielä ei tylleröinen näytä paistuneen saatika paleltuneen, joten kaite se pärjäilee vaikkei äiti niin aina osaisi oikeaa vaatetta laittaa. Tämän villatakin Pottu sai lahjaksi Kaisalta ja se onkin oikein mukava pukea päällä näillä keleillä. Sopivan vilpoinen, mutta kuitenkin lämmin. Kiitos Kaisa!

8 kommenttia:

 1. Pottu alkaa näyttää jo ihan puikulalta :) Ihana villatakki! Kesäpukeutuminen on hankalaa ekat pari vuotta, kun ei oikein niitä aurinkorasvojen käyttöäkään suositella. Pitkiä hihoja ja lahkeita vaikka kuinka olisi helle ettei nahka käryä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis villatakki! Kesäpukeminen on kyllä kieltämättä aika hankalaa... Aamusella kun lähtee liikkeelle, on viileää ja matkan aikana jo päivä usein kovasti lämpiää... plus kaikki nuo mainitsemasi jutut. No, onneksi vaatteita saa aina pois, jos tulee liian kuuma.

  VastaaPoista
 3. Juu, meidän Pottu on pitkä ja hoikka. Melkoinen puikula siis (tai ranskanperuna)!

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä teidän Pottu suloiselta! <3

  Olen seuraillut blogiasi reilun vuoden päivät, ja tulen aina hyvälle tuulelle! Kiitos! :)

  Meillä taitaa olla yhteinen tuttu Kaisa, hänet tunnen opiskelujen kautta. Asuttiinpa naapureinakin.

  Mukavaa kesää!
  Terveisin
  Liisukka (josta myös tulee kansankynttilä)

  VastaaPoista
 5. Kiva kun takille on löytynyt käyttöä. Minä en osaa vieläkään pukea lapselle oikeanlaista vaatetta ulos. Ja tämä kesä on kyllä ollut muutenkin vaatetuksen suhteen haasteellinen. Vaikka aurinko paistaakin, niin silti on kylmä. Vauvoilla tietysti varsinkin kuumuus on siitä hankala, kun ne ei osaa hikoilla.

  Kyllä teidän pottu on sitten suloinen, jännityksellä odotan nimivalintaanne=)

  VastaaPoista
 6. Kesäpukeminen on kyllä haasteellista, mutta talvella on sitten haasteena saada ne 32 kerrosta vaatteita vauvalle päälle ja kiidättää äkkiä ulos ennenkuin se paistuu sisälle :D

  VastaaPoista
 7. Kesäpukeutuminen on ihan kamalaa. Meidän vauvalla on ainakin ihan aina kylmät jalat ja kädet, sama mitä olisi päällä. (No yöllä ei ole, kun nukutaan navat vastakkain paksun peiton alla yhdessä.) Minä laitan aina pitkähihaisen bodyn ja potkarit. Sitten neuletta siihen päälle. Neiti vaan alkaa olla kasvanut yli noista valmiiksi tehdyistä neuletakeista, uutta puikoille siis.

  VastaaPoista
 8. Voi että, miten suloinen tyttö!

  Pukeminen on minusta hankalaa edelleenkin, oli sitten kyse melkein 2 ja puolivuotiaasta tai 28- vuotiaasta. Minusta tuntuu että aina on joko liikaa tai liian vähän. Nyt kun lapsi ei enää viihdy rattaiden suojassa, on otettava huomioon tuuli, mikä täällä meren rannalla on ainainen riesa. Milloin pipo on liikaa ja milloin tarvitaan lapasia vielä juhannuksen jälkeen. ja odotapa vain, kun tyttö alkaa esittää omia mielipiteitään sopivasta pukeutumisesta ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!