09 syyskuuta 2011

Tonttutakki


Baby Surprise Jacket
Puikot 4
Lanka 7 veljestä sekä jämälankaraitoja

Muutoksina hiukan pidempi helma, resorit hihansuissa sekä huppu.

 

Tässä kirjoituksessa vilahtaa Potun päällä tämä yllätystakki. Huomasin siis, että vauvakokoiseksi neulottu takki on vartalo-osaltaan ihan sopivan kokoinen tuollaiselle vuoden ikäisellekin, kun lanka vain on sopivan paksua. Malli tässä takissa on niin hauska, että päätin toteuttaa sellaisen Potullekin. Toteutusintoa lisäsi 7 veljestä langan uutuusväri, joka on kertakaikkisen herkku.Lisäsin helmaan pituutta, hihoihin resorit sekä hupun. Hupusta tuli vähän tuollainen tonttulakki vaikka hain vain lievää hiippamaisuutta. Mutta menköön. Maatuskapipon ompelin täältä löytyvällä ohjeella.

15 kommenttia:

 1. Mainio, suloinen takki! Seiskaveikan värit yllättävät minusta tänä syksynä positiivisesti.

  VastaaPoista
 2. Söpöläinen. <3 Takki on tosi suloinen myös, ja värit tosiaan herkulliset. Parin välivuoden jälkeen Novita yllätti myös mut positiivisesti värikartallaan.

  VastaaPoista
 3. Suloinen takki, lapsi ja miljöö!

  Täälläkin yksi seiskaveikkasen väreihin ihastunut :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten valloittava syysneule, kerrankin seiskaveikasta löytyy kunnon värejä!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja ihana takki!

  VastaaPoista
 6. Takki, pipo, lapsi, ihania kaikki! Mäkin vähän yllätyin seiskan väreistä, saattaa olla, että uskaltaudun taas ostamaan muutaman kerän :)

  VastaaPoista
 7. Tänä syksynä on tosiaan tarjolla yllättävän monia hyvän värisiä Novitan lankoja. Viimeksi eilen ihastelin jotain marjapuuronsävyistä, vaikka normaalisti en sellaisiin ole edes kiinnittänyt mitään huomiota. Mielenkiintoista kyllä, että Novitalla on nyt (pitkästä aikaa?) päästy hiukan kartalle siitä, millaiset värit oikeasti miellyttää. Tai näin voisi ainakin näiden kommenttien perusteella päätellä.

  VastaaPoista
 8. Herkkileidi,kuinka ihana takki,suloisen lapsen päällä.

  VastaaPoista
 9. Ihana takki. Minut ovat myös Novitan värivalikoimat yllättäneet positiivisesti. Ensimmäisen kerran jouduin poistumaan tyhjin käsin vakilankakaupastani ja siirtymään Anttilan lankaosastolle. Minä olen muokannut "vauvamalleja" enemmänkin isommallekin lapselle, kun jostain syystä tuntuu tosi hankalalta löytää kivoja perusmalleja isommille. Tytöille varsnkin tahtovat liiankin usein olla jotain muotoiltuja, pitsineuleisia hienostelujuttuja.

  VastaaPoista
 10. Ihana takki!
  Minulla on sama takki (ollut jo pitkään) puikoilla, mutta lanka loppui ennen hihoja eikä mistään saa lisää... Kohta se on varmaan jo liian pieni :)

  VastaaPoista
 11. Höö, olenkohan ainoa, jota nämä syksyiset sävyt eivät oikein innosta? Minulle pitäisi olla raikkaita, pirteitä sävyjä. No ehkä keväällä taas saamme pinkkiä ja turkoosia minunkin makuuni :)

  Ihana ja varmasti lämmin takki Potulla! Ja söpö pipo myös. Löytyipä hyvä pipo-ohje tuolta linkin takaa - saas nähdä saisinko vihdoin aikaisekei tehdä tytöille pari pipoa...

  VastaaPoista
 12. Tosi hieno neule, kerrassaan täydellinen!

  VastaaPoista
 13. Ihanat värit takissa! Blogissani on sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 14. blogissani on jotakin sinulle!

  VastaaPoista
 15. Ihana pikku maahinen. ;) Kerrassaan suloisia kuvia. Ihana on myös tuo takki.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!