26 lokakuuta 2012

Kuusikulmiot


Ikuisuusprojekti. Aloitin tämän jämälankapeiton kolme vuotta sitten elokuussa. Tuolloin tarkoituksena oli virkata peitto Potulle, joka juuri oli ilmoitellut tulostaan. Kolme vuotta siinä sitten kuitenkin meni ja Mantelivauvakin ehti syntyä ennen kuin viimeiset langanpätkät pääteltiin.
Koukkuna 3 1/2
Lankoina Lanett, Grignasco Flavia Baby, Gjestal Maija
Yhteensä noin 500g

Langoiksi valikoitui melkoisen ohuita villalankoja. Peitosta tulikin mukavan ohkainen, mutta langan ohkaisuus vaikutti myös siihen, että peiton tekeminen tuntui kestävän ikuisuuden. (Hitaalla virkkaamisella ja kuukausien tauoilla saattaa olla myös vaikutusta..) Lopputuloksessa kuusikulmioita on 157 kpl ja reunuksen täyttäviä puolikkaita 12 kpl. Kokoa peitolla on noin 95x105cm. Pieni siis, mutta peittää kyllä yhden vauvan vaikka tuplasti. Virkkasin kuusikulmiot saman tien kiinni toisiinsa ohjesivuilta löytyvän ohjeen mukaan. Myös kaikki langanpätkät viimeisiä lankoja lukuunottamatta päättelin virkkauksen lomaan ja lopuksi jäljellä olikin vain 169 pääteltävää lankaa. Luojalle kiitos näistä viisauksista.. peitto ei olisi varmasti vielä seuraavankaan kolmen vuoden aikana valmis, jos pitäisi jälkikäteen liittää kaikki palaset yhteen ja päätellä jok' ikinen lanka.


Hauska juttu muuten. Tämän vauvan täkin viimeistelyjä tein kaksi ja puoli vuotta sitten kilpaa supistusten kanssa. Samoin kävi nyt tämän uudenkin peiton kanssa ja päättelin lankoja synnytystä edeltävänä iltana supistuksia kuulostellen. Ihan ei ehtinyt tulla valmista.

15 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis peitto! Mullekin on käynyt niin, että ei ihan sille vauvalle valmistunut jolle alunperin piti ;)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis peitto! Ja nuot kuusikulmoit joiden viimeinen kierros ei olekaan valkoinen tekevät pinnasta vielä paremman.

  VastaaPoista
 3. Vau, aivan ihanat! Sekä vauva että peitto.

  VastaaPoista
 4. Upea peitto ja suloinen vauva!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana peitto! Niiiin kauniit värit :) Täällä tehtiin edellisten supistusten aikaan amppelia, se ei tosin ole vielä valmis. Tekisiköhän sen valmiiksi seuraavien aikaan? ;)
  Elli

  VastaaPoista
 6. Kauniit värit tuossa peitossa!
  Hyvä että loppujen lopuksi kuitenkin pääsi käyttöön. :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit sävyt peitossa. Juuri oikeaan aikaanhan tuo taisi kuitenkin valmistua :)

  VastaaPoista
 8. Niin ihana! Voi että, ja Manteli kans <3

  VastaaPoista
 9. Mahdottoman kaunis peitto, ja niiiin suloinen vauva :)

  VastaaPoista
 10. WAU!Mä olen himoinnut jonkun aikaa jo tuollaista valkoisen kirjavaa kuusikulmio peittoa. En ole uskaltautunut tekemään. Enkä taida uskaltautua vieläkään, vaikka tuo on tosissaan upea!

  VastaaPoista
 11. Kaunis on peitto! Eiköhän se Pottukin ehdi ottaa vielä päikkäreitä tuon peion alla :)

  VastaaPoista
 12. Kauniin värinen peitto!

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis peitto =)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!