06 kesäkuuta 2013

Parempi myöhään

...kuin ei silloinkaan.


Manteli-vauvan ristiäisiä vietettiin jo yli puoli vuotta sitten marraskuun pimeydessä. Kasteen toimittanut pappi on perheystävämme ja kiitokseksi tilaisuudesta neuloin hänelle jalkoihin lämmikettä. Näillä keleillä näitä tuskin tarvitaan, mutta käsittääkseni joku päivä ilmat tästä taas kylmenevät...

Sukkien ohjeen löytymisestä käy taas kiittäminen Ravelrya. Ostin monenkirjavan sukkalangan ennen tietoa mallista ja hetki pitikin Ravelryn toteutuksia selailla, jotta löysin kirjavalle langalle sopivan sukkamallin. Mutta onneksi etsin, onneksi löytyi ja lopputuloksessa malli ja lanka kohtaavat toisensa ihan sopuisasti. (Monesti näiden kirjavien lankojen kanssa käy niin, että monimutkaisempi sukkamalli saattaa hukkua sekamelskan joukkoon ja menee siinä ikäänkuin hukkaan. Tai sitten sekamelskasta tulee vain entistä sekaisempi, kun liian montaa asiaa yrittää tunkea samaan soppaan...)

Uskomatonta kyllä miten neulominen on vähentynyt aivan olemattomiin viime vuosina. Näitäkin tein aina rivin silloin, toisen tällöin ja valmistuivatkin vasta monta kuukautta ristiäisten jälkeen. Iltaisin olisi kyllä aikaa neuloakin, mutta jostain syystä ei oikein ole mitään mestari-ideoita mitä neuloa. Inspiraatiot syntyvät nykyisin aina tuolle ompelupuolelle, mikä on hiukan hankalaa, kun telkkarineule tuntuu puuttuvan kokonaan... Selvä neulejumi meneillään siis.


Malli Impressionnisme Socks by Nicole Masson
Lanka Lang yarns Jawoll Magic
Puikot 2 1/2

5 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, ihanan väriset! Tällä hetkellä tulee kudottua vain niitä simppeleitä neuleita, kun aika ei oikein riitä muuhun... ja pitää juurikin pystyä kutomaan telkkaria katsoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa ei tosiaan tunnu olevan tarpeeksi minkään isomman suunnitteluun. Mutta inspiraatiota ei nyt tunnu syntyvän oikein mitään pienempääkään neulomusta kohtaan. Ehkä Ravelrya selailemalla sieltä pompsahtaisi joku kiva idea.. :)

   Poista
 2. Tosi kauniit, sekä malli että väri! Meni muuten heti omaan sukkajonoon tuo malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niitä sukkia, jotka kolahti ohjeena vasta katsottuani muiden toteutuksia. Itse ohjeessa malli ei näytä niin kiinnostavalta. Ravelry on siis kyllä ihan yliveto.. :)

   Poista
 3. Tosi kiva malli ja hieno toteutus! Pitääkin käydä klikkaamassa tuo suosikeihin, sillä minäkin tykkään monivärisistä langoista. Yleensä teen niistä vain ihan perusmallisia sukkia.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!