22 syyskuuta 2009

Syystakki

Tämmöinen.

Viime talvena valmistunut takki on ihana. Siinä on kuitenkin paksu(hko) tikkivuori. Tahdoin tehdä takin, jota voisi pitää lämpimämmillä syksysäillä. Elokuussa Helsingin reissulla matkaan lähti takkikangas ja parin tehokkaan päivän seurauksena valmistui tämä takki. Tykkään.Löysin kankaan Eurokankaan sisustusosastolta. Kassalla aloin miettimään, miten kangas voi olla niin tutun näköinen.. Ja samantien soivat kellot. Tikkuritehtaan Amelie oli käyttänyt juuri samaista kangasta ja vieläpä takkiin! Ei voi olla totta! Hetken mietin, että nyt jää tämä kangas tähän kauppaan, mutta otin sitten kuitenkin mukaani.. Onneksi Amelie ei ollut asiasta lainkaan pahoillaan. Ja kuten hän itse totesi, "jos satutaan joskus vastakkain kävelemään, niin voidaan sitten moikata niinku karavaanarit." Sitä odotellessa..!

* Kaavat Suuri käsityölehti 03/07 sekä takakappale SK 02/06
omina muokkauksina vetoketju, taskut sekä huppu, jonka kaavoitin vanhasta takistani
* Kangas Eurokankaan sisustuskangas sekä vuorina paksua puuvillakangasta
* Napit 3 kpl äidin varastoista


Takki eroaa viimetalvisesta takakappaleen osalta. Piirtelin siis sitä varten uudet kaavat, jotta sain hiukan paremmin muotoa tuohon takaosaan. Ei se vieläkään ihan täysin istu, mutta menee. Pituutta on vähemmän kuin aikaisemmassa. Tähän en myöskään tehnyt näkyviä taskuja, vaan piilotin ne sivusaumoihin. Ja hei, tällä kertaa muistin tehdä myös ripustuslenkin!Vaikka tahdoin takista selkeästi ohkaisemman, en harmikseni aivan onnistunut tässä tavoitteessa. Jostain syystä kangaskaupantäti onnistui tarjoamaan minulle vuorikankaaksi varsin tuhtia puuvillakangasta (siis ei todellakaan mitään lakanakangasta). Kaupassa se vaikutti hyvältä idealta. Vuoria ja päällistä yhteen sovitellessa tajusin kuitenkin, että jyhkeä sisustuskangas + tuhti puuvillakangas takaavat myös jyhkeän ja tuhdin takin, enkä aivan saanut sitä, mitä lähdin hakemaan. Mutta menköööön... nyt onkin jo sen verran kylmä, että ihan sopiva tuo jo on :) Pitää valita siihen kolmanteen takkiin sitten jotain ohkaisempaa.. ;) (ja ehkä jotain vähemmän huomioliivihenkistä, kuten Amelie kangasta osuvasti nimitti.. :D)

24 kommenttia:

 1. Ihastelin Amelien takkia jo aikoinaan, yhtä ihanalta tämä näyttää. Siis ihanaihanaihana!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttava!!! Voikun itsekkin osaisin tehdä jotain noin hienoa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana takki! Kyllä sillä kelpaa nautiskella syksystä :)

  VastaaPoista
 4. Se on ihana, aivan ihana. Tahtois itelleki tuommosen.

  VastaaPoista
 5. Ihana takki! Sä melkein hukut syksyiseen maisemaan se päälläsi. :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana takki! Malli, väri, lopputulos - kaikki. Ihan alkaa omat sormet syyhyämään, että täytyisi päästä kokeilemaan takin ompelemista. Ehkei vielä kuitenkaan...

  VastaaPoista
 7. Ihana! Teetkö mullekin tuollaisen?

  VastaaPoista
 8. Ihanan pirteä takki! Tuommoinen päällä ei voi olla paha mieli :)

  VastaaPoista
 9. No mää tykkään kans! Ku vaan pääsisi itsekin ompelemaan (ja ensin kangaskauppaan), mutku tää on just niin tätä: esikoinen on mummon luona hoidossa ja kuopus nukkuu eli ois aikaa ommella - vaan kun on sähköt poikki koko aamupäivän. Netti sentään toimii kiitos miehen työn.

  VastaaPoista
 10. :D Olen täälä ihan pöljänä naama virneessä...jotenki outoa nähdä oma takki, joka kuitenki on erilainen ku oma. Mulla ei ole nyt kauheasti tehny mieli omaani pitää, kun se tuntuu syksyn väreihin verrattuna jotenki liian pirtsakalta...mutta kuvissa tuo näyttää kyllä sulautuvan kivasti lehtien sekaan.
  Nuo taskut näyttää muuten tosi kivoilta. Semmosia vois kokeilla seuraavaan takkiin (kankaat on jo, tarvitaan vain joku potkimaan persukselle, että se valmistuis).

  VastaaPoista
 11. Siellä on jo syksy pitkällä! Voin melkein aistia tuoksun.

  Takki on nätti. Minusta tuo kangas on tosi ihana.

  VastaaPoista
 12. Oi kun on kaunis takki! Väri, kuosi ja malli on kuin sinulle tehty. Ihana kerrassaan!

  VastaaPoista
 13. Hiukka hieno! Kuka potkis muakin että saisin omani viehdoin viimeisteltyä..

  VastaaPoista
 14. Upea takki! Malli ja värit sopivat hienosti.

  VastaaPoista
 15. Ihana takki kerrassaan! Paljonko sun tuntitaksa on, jos joskus tekisit mullekin mittatilaustakin, kun sulta tuo ompelu sujuu? Minun tekemälle takille vois käydä samoin kun sen kissan takille, jolle hiiri oli räätälinä...

  VastaaPoista
 16. Aivan mahtavan ihana! Tahtoo kanssa...
  Elli

  VastaaPoista
 17. Minä potkin kaikkia jotka potkua tarvitsevat: POTKIS!!! Olkaapa hyvät.

  VastaaPoista
 18. Upea takki! Ehkä munkin pitäis tsekata sisustuskankaat, olen ostanut syystakkia varten jo kaksi liian ohutta samettia :/

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana takki. Minäkin päätin tehdä itselleni talvitakin, mutta kankaan löytäminen on tuottanut vaivaa. Täytyy siis suunnata sisustuskangasosastolle.

  VastaaPoista
 20. Tosi hieno ja sointuu ihanasti maisemaan! Koskahan mä uskallan oikeasti aloittaa takinteon, kankaita ja materiaalia olis jo riittämiin...

  VastaaPoista
 21. Upea takki, kangas on ihan huippua!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!