05 heinäkuuta 2010

Tilkut


Tilkuista tuli täkki vauvalle. Elämäni toinen tilkkutäkki. Tämä on tehty ihan oikeastikin tilkuista, kaikista niistä jämäkangaspaloista, joita jostain syystä olin kangaslaatikossa säästellyt. Sieltä löytyy hiukan vihkiäismekkoa, Hetan mekkoa, nuken mekkoa, serkkupojan tilkkutäkkiä ja puikkopussukkaa, takkiakin.. kaikenlaisia. Taustakankaan ostin Marimekon poistolaarista.
Käsinkirjailtuja kuvioita ja applikaatioita tein pitkin kevättä, kun Pottu odotteli vielä kiltisti masussa. Käsin tekeminen olikin itseasiassa aika mukavaa, kun ei ollut suuria suunnitelmia eikä tekemisen kanssa ollut kiirusta. Kuvia syntyi vähän sitä mukaa, mikä kulloisenkin päivän fiilis sattui olemaan. Viimeisin kirjailu, tyttösen nimi ja syntymätiedot, tekaisin toki vasta valmiiseen täkkiin. Kokoa täkillä on 90x110cm, joten mahtuu siinä yksi tuollainen pullapitkon kokoinen vauva köllöttelemään.
Alunperin aikomus oli tikata täkin puolet toisiinsa ompelukoneella. Ensimmäisten tikkien jälkeen päätin kuitenkin unohtaa moisen ja tikutella homman ihan käsipelillä. Tarvihteis nimittäin hiukan enemmän aikaa paneutua tuohon ompelukoneella tikkaamisen maailmaan ennenkuin saisin sellaista jälkeä aikaiseksi, että kehtaisin sitä itse katsella. Ihan valtaisa homma ei tuo käsin ompeleminen ollut, sillä tein tikkauksia aika harvaan. Neliöpalojen kulmista löytyy raksit, joiden ompeluun liittyy ihana muistokin.. :) Niitä rakseja tein nimittäin vapun aatonaattona samaan tahtiin lievien supistelujen kanssa. Tuolloin en vielä tiennyt, että seuraavana aamuna se onkin sitten menoa.. Kun palasimme sairaalasta, täkki odotti olohuoneen pöydällä keskeneräisenä. Siirsin sen varovaisesti taitellen syrjään odottamaan sopivaa jatkamisen hetkeä. Aika tarkasti kahdeksan viikkoa kului ennenkuin pystyin tarttumaan täkkiin uudelleen käsiksi. Mutta nyt se on valmis! Ja tytär alkaakin olla juuri sen ikäinen, että viihtyy pieniä hetkiä täkin päällä köllötellen.

22 kommenttia:

 1. Suloinen täkki ja ihania muistoja sisältyy sen tekemiseen:) Mahtava käsityö. Ja tuo tyttö sulattaa kyllä sydämen...

  VastaaPoista
 2. Ihana täkki!

  Jonakin päivänä voit sitten kertoa tyttärellesi, mitä kaikkea tuohon täkkiin liittyy :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat, täkki ja tyttö :)

  VastaaPoista
 4. Ihana täkki ja ihana pieni pullapitko! ;)

  VastaaPoista
 5. Upea täkki, ihanat sävyt ja suloiset kirjailut. Tuo tulee varmasti säilymään sukupolvelta toiselle :)

  VastaaPoista
 6. Ei kai tuon ihanampaa vois olla! =)

  VastaaPoista
 7. Ehkäpä tämä on sitten "se tarina", jota äiti kertoo kaikille aina kyllästymiseen asti.. "silloin kun sinä olit vasta tulossa ja minä tein tätä täkkiä niin......"

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana täkki! Kyllä kullanmurusen kelpaa!

  VastaaPoista
 9. Kaunis peitto ja sen tarina, minusta oli pienenä ihanaa kun äiti kertoi tällaisia juttuja. Ne tietyt "odotustyöt" ovat edelleen lemppareitani ja visusti tallessa!

  VastaaPoista
 10. Upea täkki! Meillä on tilkkutöitä harrastava anoppini ommellut jokaiselle pojalle kastelahjaksi täkit. Nuorimmaisen täkki saadaan tulevana lauantaina ;-)

  VastaaPoista
 11. Ihana ja söpö täkki! Ja söpö Vilja myös :)
  Elli

  VastaaPoista
 12. Voi että. Ihana ihana täkki, Viljasta nyt puhumattakaan <3.

  Meilläkin on tarina (jota olenkin varmaan kyllästymiseen asti jo kertonut...). Esikoisen syntymää edeltävänä päivänä hioin ja vahasin sellaista puista pihalaatikkoa. Välillä nojailin ovien pieliin ja huokailin, kun selkään jomotti. Edellisenä yönä oli supistellut, mutten siltikään osannut arvata että lähdön hetki olisi ihan parin tunnin päässä. Sain laatikon valmiiksi ja muutama tunti siitä alkoivat kipeät supistukset, ja vielä muutama tunti lisää niin tyttö olikin jo maailmassa. Nyt tuo laatikko on verannalla muistuttamassa noista hetkistä :).

  VastaaPoista
 13. VOi kun kaunis täkki ja ihanat muistot :) Kaunis perhekalleus!

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana täkki! Ihastuin etenkin aplikaatioihin ja totta kai täkin tarinaan. Kelpaa köllötellä :) .

  VastaaPoista
 15. Tosi kauniit värit ja kuvat olet täkkiisi tikkaillut.

  VastaaPoista
 16. Ihana täkki! Minä tulen varmaan kertomaan, kuinka synnytystä edeltävänä yönä oli vielä pakko ehtiä ommella vauvalle unipussi, eihän se mitenkään voisi pärjätä ilman sitä..!

  VastaaPoista
 17. Tosi kaunis täkki! Ja ihanaa, että se on ihan oikeista tilkuista tehty.

  VastaaPoista
 18. Ihan mielettömän ihana täkki!

  VastaaPoista
 19. Ihana täkki ja ihanaa, että sen tekemiseen jäi noin kaunis muistokin. Onnea tytölle kauniista nimestä!

  VastaaPoista
 20. Ihan mielettömän hieno tilkkutäkki! Ihanaa, että joka tilkkuun liittyy muistoja. Tuossa kelpaa tyllerön pötkötellä! <3

  VastaaPoista
 21. Tosi kaunis täkki ja tarina, joka on mukavana muistona mielessä ;O) ja siirrettävänä tyttärelle sitten joskus.

  VastaaPoista
 22. Tosi kaunis täkki ja tarina, joka on mukavana muistona mielessä ;O) ja siirrettävänä tyttärelle sitten joskus.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!